Berrie Heesen Prijs 2012 voor de Praatprikkels van filosofiejuf.nl

← Terug naar overzicht -

Vrijdag 23 november ontving ik voor de Praatprikkels de Berrie Heesen Prijs. Met de Berrie Heesen Prijs wil het Centrum Kinderfilosofie Nederland vernieuwende, creatieve ideeën stimuleren, toegankelijk maken, of verder helpen ontwikkelen.

Uit het juryrapport:

“Praatprikkels biedt namelijk de vernieuwing en inspiratie die Berrie volgens ons ook graag had gezien:

de kaartjes zijn leuk vormgegeven, de vragen zijn toegankelijk, leidden tegelijkertijd tot verwondering en het weet ook nog eens via vragen op de achterkant van de kaartjes en een online platform diepgang te brengen in het gesprek. Bovendien is de kwaliteit van de vragen hoog. Juist deze kwaliteit en diepgang – waar het veel materiaal aan ontbreekt – had Berrie eveneens kunnen waarderen”

Prachtige woorden en natuurlijk ben ik supertrots op deze prijs maar vooral zo heel erg blij. Het mooie is dat de Praatprikkels me vanaf stap 1 blij hebben gemaakt. Het bedenken van de vragen, de samenwerking met de illustrator Cindy van Schendel die zulke mooie, frisse, vrolijke illustraties maakte, de vormgeving, de spanning toen de kaartjes bij de drukker lagen en alle reacties sinds de Praatprikkels te koop zijn. Tientallen enthousiaste reacties heb ik al ontvangen. Van ouders, leerkrachten, logopedisten, autismecoaches, therapeuten, etc. Zo gaan steeds meer mensen met kinderen filosoferen. Dat was precies mijn doel.

Ik geniet enorm van al die positieve reacties en de Berrie Heesenprijs is daarvoor de slagroom op de taart (of de kers?). Vooral omdat het ook nog eens een prachtig beeld is. Het beeld is gemaakt door de Utrechtse keramist Gert de Rijk die dit beeld, als Wisselprijs, in opdracht van het Bestuur van het Centrum voor Kinderfilosofie maakte. Deze lieve, gezellige denker mag twee jaar bij mij wonen. Ik zie nu al op tegen het afscheid.

De prijs werd uitgereikt tijdens de Studiedag Filosoferen met Kinderen: over Nut en Noodzaak van Filosoferen voor Vorming, eveneens georganiseerd door het Centrum voor Kinderfilosofie. In alle opzichten een inspirerende dag, waarop veel werd voorgedacht, nagedacht en diepgedacht. Na de prijsuitreiking deed ik dat de rest van de dag samen met mijn beeld, zoals op onderstaande foto te zien is.

 •  
 •  
 •  
 •  

Geplaatst op 24 november 2012 in Berrie Heesen Prijs, Inspiratieblogs

Op filosofiejuf.nl vind je tips, materialen en inspiratie om te gaan filosoferen met kinderen.


Lies: "wat een heerlijke site is dit om in rond te neuzen!"

Schrijf je in en ontvang het gratis startpakket en toegang tot de downloads:


Abonneer je op dit blog

* = verplicht veld

2 gedachten over “Berrie Heesen Prijs 2012 voor de Praatprikkels van filosofiejuf.nl

 1. Claudia Jong

  Wat leuk Fabien, gefeliciteerd met de prijs!
  Prachtig, die foto van jou met het beeld. Het hoort echt bij je.
  Ik vind dat ze voor de volgende maar een ander beeld moeten kiezen…
  liefs, Claudia

  Reageren

Schrijf hier je reactie op dit bericht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer berichten in Berrie Heesen Prijs