Ontstaan uit chaos

IMG-20141109-WA0028Filosofiejuf is ontstaan aan de keukentafel tijdens het eten. Ik heb drie kinderen, die vroeger wel eens heel druk waren aan tafel. Ik was dan alleen maar aan het corrigeren en het was helemaal niet gezellig. Op een dag gooide ik een filosofische vraag op tafel. Toen werd het ineens rustig. Ze gingen nadenken over de vraag en luisterde geboeid naar elkaars ideeën.

Dat ging ik vaker doen als het chaos was aan tafel. Alleen… ik wist niet altijd een goede vraag uit mijn mouw te schudden. Dus zocht ik op internet naar kaartjes met filosofische vragen. Die vond ik niet. Wel vond ik een opleiding filosoferen met kinderen. Dat sprak me meteen aan. Dit zou een mooie aanvulling zijn op mijn gastlessen die ik als kinderboekenschrijver op scholen gaf.

Blog

Zodra ik op mijn stageplek begon met filosoferen, begon ik met dit blog. Dat werd meteen een succes en ik had al snel veel volgers. Niet zo gek, want filosoferen is leuk, leerzaam en hartverwarmend! En dus de verhalen over die gesprekken ook.

De praatprikkels zijn ontstaan uit chaos tijdens het eten.En die kaartjes met vragen, die heb ik zelf maar gemaakt. Ik noemde ze de Praatprikkels. Ik won daarmee de Berrie Heesen Prijs 2012. Inmiddels zijn er al meer dan 16.000 verkocht en heb ik nog meer praktisch materiaal ontwikkeld om te filosoferen met kinderen. Zo is uit chaos een uitgeverij en deze site ontstaan.

Inspireer anderen:
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares