- inloggen of account aanmaken -

Zaterdag 25 mei 2019: vraagtechnieken en inspiratie (voor mensen met wat ervaring)

 49,95

In deze verdiepingsworkshop speciaal voor mensen die al bekend zijn met filosoferen met kinderen maak je kennis met verdiepende vraagtechnieken, werkvormen en denkprikkels. Gevalideerd door registerleraar.nl.

Op voorraad

Beschrijving

Je bent al een tijdje bezig met filosoferen met kinderen en wilt je vaardigheden verder ontwikkelen. Dat kan met deze verdiepingsworkshop. Hierin maak je kennis met meer werkvormen en denkprikkels en krijg je meer inzicht in het soort vragen dat je kunt stellen en methodes om je gesprekken te verdiepen.

Wat leer je?

In deze vervolgcursus gaan we nog dieper in op het soort vragen die je kunt stellen om gesprekken te verdiepen. Je leert over eerste orde, tweede orde en derde orde vragen en maakt kennis met technieken die je kunt gebruiken om kinderen te prikkelen verder na te denken. Ook leer je zinnige vragen van onzinnige te onderscheiden, én dat onzinnige vragen heel zinnig kunnen zijn.

Er is aandacht voor verschillende soorten denkprikkels en mogelijkheden om aan te sluiten bij andere lessen. Verder komen er meerdere werkvormen voorbij zodat je meer variatie in je lessen kunt brengen.

Deze kennis kun je vervolgens gebruiken bij het bouwen van je eigen filosofieles. Van het kiezen van een denkprikkel, het maken van een startvraag, bedenken van graafvragen, passende werkvormen en denkopdrachten, een goede afronding en een bijpassende verwerkingsopdracht. En zo heb je aan het eind van de workshop je eigen les ontwikkeld.

Hoe leer je?

Tijdens de workshop zijn er veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Vereisten voor deelname:

Je hebt bij mij de introductiecursus gedaan, of je hebt al eens ergens anders een basiscursus gedaan én je hebt meerdere keren in de praktijk met kinderen gefilosofeerd, of je verdiept je al langer zelfstandig in filosoferen met kinderen en hebt het in de praktijk al vaak gedaan.

Wanneer: zaterdag 25 mei 2019
Hoe laat 14.00 – 17.30 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 13.45.
Waar: Emdenweg 3, Groningen

Inclusief:

– Koffie/thee en wat lekkers
– De Praattoppers
– Certificaat
– Benodigde lesmaterialen en digitale handout

Voorbereiding

Bij de workshop hoort een voorbereidende huiswerkopdracht. Dit zal je ongeveer een uur tijd kosten.

Voorwaarden

Annuleren kan tot 2 weken voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst. Bij bestellen op rekening moet de factuur een maand van tevoren betaald zijn.

 

 

Inspireer anderen:
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares