- inloggen of account aanmaken -

Zaterdag 17 maart 2018: vervolg- workshop: nóg beter leren filosoferen met kinderen

 39,95

Op voorraad

Beschrijving

Je bent al een tijdje bezig met filosoferen met kinderen maar merkt dat je in de praktijk toch nog tegen dingen aan loopt. In deze workshop leer je betere vragen stellen, maak je met meer werkvormen kennis en oefen je de belangrijkste vaardigheden nog eens goed.

Wat leer je?

Eerst worden de kaders weer even aangegeven. Wat is filosoferen precies. Wat is het verschil tussen een ‘gewoon’ gesprek en een filosofisch gesprek. Vervolgens wordt een groot deel van de tijd besteed aan de kunst van het vragen stellen. Goede filosofische vragen formuleren, goede graafvragen bedenken, doorvraagvragen eigen maken. Er wordt veel geoefend en gewerkt in groepjes zodat iedereen de kans krijgt gespreksleider te zijn.

Er is ook ruimte voor theorie over verschillende soorten vragen. Dit helpt bij het inzicht in de vragen die bij een filosofisch gesprek horen. Plus je leert zinnige vragen van onzinnige onderscheiden, én dat onzinnige vragen heel zinnig kunnen zijn.
Er is aandacht voor verschillende soorten denkprikkels en mogelijkheden om aan te sluiten bij andere lessen. Verder komen er meerdere werkvormen voorbij zodat je meer variatie in je lessen kunt brengen.

Hoe leer je?
Tijdens de workshop ontwikkel je je eigen les. Daarnaast zijn er veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Tijdens de workshop wordt gebruikt gemaakt van de Praatprikkels, de Praatplaatjes en de Denkdraaier, dat zijn speciaal ontwikkelde producten om te filosoferen met kinderen.

Wat wil je?
Geef vooral bij de inschrijving aan waarover je meer wilt weten. Dan ruim ik ook tijd in voor deze vragen.

Vereisten voor deelname:
Je hebt al eens een basiscursus gedaan én je hebt wel eens in de praktijk met kinderen gefilosofeerd.

Wanneer: zaterdag 17 maart 2018
Hoe laat 13.00 – 17.00 uur (inclusief pauze)
Waar: Emdenweg 3, Groningen

Deelnemers ontvangen een certificaat