- inloggen of account aanmaken -

Woensdag 16 mei 2018: introductie- workshop filosoferen met kinderen

 39,95

Leer de basisprincipes van filosoferen met kinderen door een afwisseling van theorie, praktijk en voorbeelden. Gevalideerd door registerleraar.nl.

Op voorraad

Inspireer anderen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Beschrijving

Workshop filosoferen met kinderen

Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waaromvragen. Daarom zou filosoferen een vaste plek in het onderwijs moeten hebben. In de workshop ligt het accent op filosoferen in de klas, maar alles wat je leert kun je ook gebruiken voor een filosofische gesprek met je eigen kinderen.

Wat leer je?

Een filosofisch gesprek begint met een filosofische vraag. Maar hoe herken je tussen de vele vragen van kinderen de filosofische? Wat is een filosofische vraag eigenlijk? Hoe kun je kinderen zelf filosofische vragen laten stellen. Dit komt allemaal stapsgewijs voorbij. Vervolgens wordt geleerd hoe je met graafvragen en doorvraagvragen het gesprek filosofisch houdt. Ook is er aandacht voor de kenmerken van een filosofisch gesprek en er is ruimte voor discussie over de voors en tegens van filosoferen met kinderen.

Hoe leer je?

Deze workshop bestaat uit veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen. Tijdens de workshop wordt gebruikt gemaakt van de Praatprikkels en de Praatplaatjes, dat zijn speciaal ontwikkelde kaartjes met vragen en illustraties om te filosoferen met kinderen.

Wanneer: woensdag 16 mei 2018
Hoe laat 14.15 – 17.30 uur (inclusief 15 minuten pauze)
Inloop vanaf 13.45
Waar: Emdenweg 3, Groningen
Gratis parkeren. Bushalte om de hoek.

Deelnemers ontvangen een certificaat

Reviews:

De workshop wordt door 95% van de deelnemers als inspirerend beoordeeld. Enkele citaten uit de feedbackformulieren:

“Uit België gekomen om deze leuke, creatieve en inspirerende workshop te volgen. Het was absoluut de moeite waard. Ik ging vrolijk naar huis met nieuwe ideeën en materialen.”

“Ik vond de hele cursus inspirerend, maar vooral de werkvormen en ideeën.”

“Na de pauze veel handvatten gekregen en zin om te beginnen.”

“Mooie afwisseling in activiteiten en veel materiaal dat we ook kunnen uitproberen.”

“Ik vond het een zeer inspirerende en leerzame workshop. Prima opbouw. Prettige, positieve en actieve (en open) sfeer. Thee en koekjes 🙂 Heel bruikbaar voor mij in de dagelijkse praktijk. Heel blij met mijn deelname!”

“Ik was verrast dat als ik me meer als leerling opstel dan als juf, een gesprek gemakkelijker verloopt.”

Inspireer anderen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •