- inloggen of account aanmaken -

Zaterdag 17 november 2018: vervolgworkshop: zelf een filosofische les bedenken

 49,95

In deze workshop ga je je eigen filosofieles opzetten. Daarvoor maak je kennis met verdiepende vraagtechnieken, werkvormen en denkprikkels. Gevalideerd door registerleraar.nl.

Op voorraad

Beschrijving

Je bent al een tijdje bezig met filosoferen met kinderen en wil een stap verder gaan en zelf je lessen kunnen bedenken. Hoe je dat aanpakt leer je in deze workshop. Ook maak je kennis met meer werkvormen, denkprikkels en krijg je meer inzicht in het soort vragen dat je kunt stellen.

Wat leer je?

Eerst worden kort de kaders even aangegeven. Wat is filosoferen precies. Wat is het verschil tussen een ‘gewoon’ gesprek en een filosofisch gesprek. Dan is er ruimte voor theorie over verschillende soorten vragen (eerste orde, tweede orde en derde orde vragen). Dit helpt bij het inzicht in de vragen die bij een filosofisch gesprek horen. Plus je leert zinnige vragen van onzinnige onderscheiden, én dat onzinnige vragen heel zinnig kunnen zijn.

Er is aandacht voor verschillende soorten denkprikkels en mogelijkheden om aan te sluiten bij andere lessen. Verder komen er meerdere werkvormen voorbij zodat je meer variatie in je lessen kunt brengen.

Deze kennis kun je vervolgens gebruiken bij het opzetten van je eigen filosofieles. Van het kiezen van een denkprikkel, het maken van een startvraag, bedenken van graafvragen, passende werkvormen en denkopdrachten, een goede afronding en een bijpassende verwerkingsopdracht. En zo heb je aan het eind van de workshop je eigen les ontwikkeld.

Hoe leer je?

Tijdens de workshop ga je sowieso zelf aan de slag en ontwikkel je je eigen les. Daarnaast zijn er veel praktijkoefeningen die worden afgewisseld met theorie, tips en voorbeeldgesprekken van filosoferende kinderen.

Wat wil je?

Geef ook bij de inschrijving aan waarover je meer wilt weten. Dan ruim ik ook tijd in voor deze vragen.

Vereisten voor deelname:

Je hebt bij mij de introductiecursus gedaan, of je hebt al eens ergens anders een basiscursus gedaan én je hebt meerdere keren in de praktijk met kinderen gefilosofeerd, of je verdiept je al langer zelfstandig in filosoferen met kinderen en hebt het in de praktijk al vaak gedaan.

Wanneer: zaterdag 17 november 2018
Hoe laat 14.00 – 17.30 uur (inclusief pauze)
Inloop: vanaf 13.45.
Waar: Emdenweg 3, Groningen

Inclusief:

– koffie/thee en wat lekkers
– 8 poëzie denkprikkels

Belangrijk om te weten

Deelnemers ontvangen een certificaat.
Alle benodigde lesmaterialen en een digitale handout zijn inbegrepen in de prijs.
Annuleren kan tot minimaal 1 week voor aanvang. In overleg kan je deelname naar een andere cursusdatum worden verplaatst.

 

 

Inspireer anderen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •