- inloggen of account aanmaken -

Wat ik mooi vind

 15,95

In ‘Wat vind ik mooi?’ denkt Max na over wat hij mooi vindt en geeft zo ongemerkt ook universele antwoorden. Leuk boek om na het voorlezen te gaan filosoferen.

Beschrijving

Achterflap

Max denkt na over wat hij mooi vindt. Hij neemt zijn tijd en komt tot vertederende inzichten. Een prentenboek dat elke lezer doet glimlachen.
“Wat vind jij mooi, Max?’ vraagt de meester. Max denkt na. Hij zoekt de woorden voor wat hij mooi vindt, maar zijn denken duurt te lang. “Ik weet het niet, meester,’ zegt hij. “Denk er maar over na. Als je het weet, mag je het zeggen.’ In de loop van de dag, avond en nacht ontdekt Max heel wat kleine, alledaagse dingen die hij mooi vindt. Als hij terug op school is, heeft Max heel wat te vertellen.

Review Filosofiejuf.nl

De oude Grieken filosofeerden al over de vraag ‘wat is mooi?’ En hoewel wat je mooi vindt een kwestie van smaak is, is het ook zo dat je als je alle subjectieve antwoorden bij elkaar stopt toch een overlap vindt. Precies daar zoekt de filosoof naar. In het prachtige prentenboek ‘Wat vind ik mooi?’ zoekt Max naar zijn eigen antwoorden, en zonder dat hij het weet geeft hij ook universele antwoorden. Daardoor biedt dit boek een stralend begin om samen met kinderen na te denken over de vraag wat jij maar ook wat dé mens mooi vindt.

In ‘Wat ik mooi vind’ vraagt de meester van Max ‘wat vind jij mooi?’. Max vindt het een moeilijke vraag en weet er niet meteen een antwoord op. Maar ’s middags na school bedenkt hij wel antwoorden.

Alles klopt!

Alles aan dit prentenboek klopt. Het ritme van het verhaal, prachtige tekeningen, intense kleuren, lieve gezichten, de diversiteit aan mensen, die ook nog eens tegen de stereotypen in gaan (geen witte juf, maar een zwarte meester bijvoorbeeld), het vriendelijke taalgebruik en de mooie zinnen en gedachten.

Het verhaal laat ook zien dat het makkelijk is om snelle antwoorden te geven – gewoon het eerste wat in je opkomt – maar dat je tot betere antwoorden komt als je eerst twijfelt en rustig nadenkt.

Ook fijn is dat het boek laat zien wat er met een kringgesprek gebeurt als je het echt ergens over hebt. Aan het begin van het boek zijn de kinderen in de kring wiebelig en afgeleid en aan het eind van het boek, als Max de klas te pakken heeft met zijn gedachten, is iedereen erbij en doet iedereen mee!

Dat vind ik mooi!

Als je het boek in deze webshop koopt, krijg je er gratis (digitale) praattips bij!

  • 78
  •  
  •  
  •  

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 30.5 × 21.5 × 1 cm
Aantal pagina's

32

ISBN

9789462913899

Auteur

Uitgever

De Eenhoorn

Andere suggesties…