- inloggen of account aanmaken -

Het hele soepzootje

 14,99

Dit non-fictie boek legt uit hoe de aarde en het leven daarop is ontstaan vanuit het niets. Met gratis praattips!

Beschrijving

Achterflap

In ‘Het hele soepzootje’ vind je alle antwoorden over het ontstaan van het heelal en de aarde, uitgelegd op kleuterniveau.
Oerknal
Ook jonge kinderen zijn druk bezig met het ontstaan van onze planeet. Wanneer is de aarde begonnen met bestaan? Hoe kwam de mens op de aarde? ‘Het hele soepzootje’ is het eerste prentenboek dat zich aan deze grote vragen waagt. Stap voor stap worden de belangrijkste ontwikkelingen op kleuterniveau uitgelegd.

Review van filosofiejuf.nl

Een van de belangrijkste raadsels die de mens bezighoudt, is het ontstaan van de aarde. De theorie van de oerknal is algemeen geaccepteerd. Maar hoe leg je deze uit aan jonge kinderen? Nou, bijvoorbeeld met het boek ‘Het hele soepzootje’.

Dit non-fictie boek legt uit hoe de aarde is ontstaan vanuit het niets, door de oerknal. Ook wordt verteld hoe het leven op aarde ontstond, van eencelligen tot dino’s, hoe de dino’s weer verdwenen en hoe de mens ontstond.

De illustraties zijn prachtig! De tekst is soms wat aan de moeilijke kant, maar omdat de illustraties zo goed zijn, kun je aan jonge kinderen ook in je eigen woorden vertellen hoe alles gebeurd is. De tekst is vooral informatief, er is geen sprake van mooischrijverij. Maar dat is voor een non-fictie boek als dit juist goed. Soms wordt er wel een hele grote sprong in de tijd of de ontwikkeling gemaakt. Je kunt er dan altijd voor kiezen om er zelf nog wat bij te vertellen.

Het is echt een boek om meerdere keren voor te lezen en te bekijken. Elk kind kan dan in zijn eigen tempo vat op de geschiedenis van de aarde krijgen.

Na het voorlezen blijft er natuurlijk nog een grote vraag over: is er elders in het heelal iets soortgelijks gebeurt, is er nog een planeet met leven? Hoe zou die eruit zien?

Gratis praattips

Over deze vragen kun je nadenken met behulp van de gratis praattips die je bij het boek krijgt als je het bij filosofiejuf.nl besteld.

  • 25
  •  
  •  
  •  
  •  
    25
    Shares

Extra informatie

Gewicht 200 g
Afmetingen 27 × 23 × 1 cm
Aantal pagina's

40

ISBN

9789025768003

Auteur

Illustrator

Sebastiaan van Doninck

Uitgever

Gottmer

Andere suggesties…