- inloggen of account aanmaken -

Het Ei

 14,95

Het Ei is een prentenboek met een fantasierijke mix van scheppingsverhalen uit verschillende culturen en de wetenschap. Door dit alles te mixen ontstaat ruimte om even los van je overtuigingen met kinderen na te denken over het begin van alles. Met gratis (digitale) praattips!

Beschrijving

Achterflap

‘Het begon allemaal met een ei
een ongedacht groot ei.
Je kon het niet missen.’
Het werkelijke begin van alles ‒ Diet Groothuis en Ingrid & Dieter Schubert laten in dit wervelende prentenboek zien wat een ongelooflijk krachtig moment dat moet zijn geweest.

Review filosofiejuf.nl

Wie was er eerder, het kip of het ei? Deze vraag heeft menigeen hoofdbrekens gekost. Natuurlijk kun je de oerknal dan wel God als het antwoord op deze vraag zien. Maar voor veel mensen bevredigt dat toch niet helemaal. Maar hoe zit het dan? Het prentenboek ‘Het Ei’ probeert een eigen antwoord te geven. In dit boek zijn alle ontstaansideeën door elkaar heen geklutst tot een  – nou ja, het klinkt wat oneerbiedig, maar toch – zeer smakelijke boerenomelet.  Zo creëert schrijfster Diet Groothuis frisse denkruimte tussen de twee overtuigingen en alle andere scheppingsverhalen in. Kortom: Het Ei is prima filosofisch leesvoer.

Het boek begint zo:

Het begon allemaal met een ei.
Een ongedacht groot ei.
Je kon het niet missen.

Dan gaat het verhaal verder met  ‘ín het ei krioelde het, zoemde en zong het’, en (nu verlaat ik de oorspronkelijke tekst en vat het samen) het groeide tot het openbarstte en er een vloed aan leven uitstroomde.

Zoals in dit boek vanaf hier de dieren, de mens en al het leven als vanzelf verder stroomt, zo stroom je als lezer ook door het boek heen. Door het ritme van de woorden dartel je net zo soepel als alles wat er in boek geboren wordt door het verhaal.

De tekeningen van Inger & Dieter Schubert passen als vanzelfsprekend en heel natuurlijk bij de tekst. Door de wervelende synergie tussen woord en beeld zit er beweging in elke pagina. Ook je hersenen komen automatisch in beweging: Hoe zou het toch echt zitten? Wat is het begin van alles?

En over die vragen kun je dan na het voorlezen uitgebreid in gesprek met de kinderen.

Als je dit boek bij filosofiejuf.nl besteld, krijg je er gratis digitale praattips bij hoe je hierover in gesprek kunt gaan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Extra informatie

Gewicht 421 g
Afmetingen 300 × 250 cm
Aantal pagina's

32

ISBN

9789089672919

Auteur

Illustrator

Ingrid & Dieter Schubert

Uitgever

Hoogland & van Klaveren

Andere suggesties…