- inloggen of account aanmaken -

Dacht je dat je dacht

 29,55

Mensen denken de hele tijd. Ze denken ook dat ze goed denken. Maar helaas worden er veel denkfouten gemaakt. Als je ze kent, kun je tijdens het filosoferen betere vragen stellen!

Uitverkocht

Beschrijving

Achterflap

Mensen denken de hele tijd. We kunnen niet stoppen met denken. We vinden trouwens dat we goed denken … maar helaas is dit vaak niet zo. Meer nog, ons denken is helemaal niet te vertrouwen. Niet zelden maken we denkfouten of ‘biases’, systematische intu├»tieve vooringenomenheden waar we ons meestal niet van bewust zijn. Vaak is dat niet zo erg en werkt het automatisch snel denken best goed, maar soms maken we cruciale denkfouten die onze oordelen en besluiten ondermijnen. Soms zien we het helemaal fout en vergallen we er zelfs ons leven mee … zonder het te weten.

Dit boek geeft een overzicht van denkfouten en leert ons ze te herkennen, bij anderen en bij onszelf, hoewel dat wat moeilijker ligt. Het nodigt uit om niet alles zomaar te geloven, om meer te twijfelen en … traag te denken. Zo leer je stil te staan bij misleiding en zelfmisleiding. Je leert hoe we de wereld zien en hoe we alles onder controle denken te hebben. Zo niet, dan kunnen we dat allemaal perfect verklaren … vooral met veel achterafkennis. Of er wat aan te doen is, is nog maar de vraag. Maar kennisleer en filosofie zullen je helpen te leren leven met twijfel, met toeval en met hopeloze denkfouten. Want dacht je echt dat je kon denken over je leven?

  • 12
  •  
  •  
  • 1
  •  
    13
    Shares

Extra informatie

Gewicht 262 g
Afmetingen 196 × 123 × 20 cm
Aantal pagina's

219

ISBN

9789044133752

Auteur

Uitgever

Garant

Andere suggesties…