- inloggen of account aanmaken -

Rond vierkant vierkant rond

 19,99

Kun je dichten zonder woorden? Dit boek zet je mening vast op zijn kop.

Categorie:

Beschrijving

Dichter Ted van Lieshout bedacht het concept beeldsonnetten. Een sonnet bestaat uit veertien regels die zijn opgedeeld in vier stukjes, strofen genaamd. De eerste en de tweede strofe tellen vier regels, de derde en vierde drie. Een sonnet moet rijmen, bijvoorbeeld door steeds de laatste regel van een strofe op de eerste te laten rijmen. Van Lieshout bedacht dat je dit ook met voorwerpen en plaatjes kunt doen. In zijn boek ‘Rond vierkant vierkant rond’ staan tientallen inspirerende variaties.

Filosoferen

Kun je dichten zonder woorden? Voordat je de beeldsonnetten van Ted van Lieshout kent, zeg je waarschijnlijk nee. Hoe denken jouw kinderen daarover. Ga daarover in gesprek. Dat doe je dus voordat je dit boek bekijkt. Laat pas als de kinderen hun standpunt hebben ingenomen het boek zien. Sommige sonnetten staan ook op Internet en kun je eventueel op het digibord laten zien.

Verwerkingsopdracht

Daarna laat je de kinderen natuurlijk zelf een beeldsonnet maken. Dat kun je met van alles doen,  met afval bijvoorbeeld. Denk aan doppen, wc-rollen, lege yoghurtbekertjes, etc. Laat de kinderen bedenken wat voor materiaal ze willen gebruiken, zamel het in, en maak een beeldsonnet.

 

Inspireer anderen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Extra informatie

Aantal pagina's

112

ISBN

9789025868734

Auteur

Uitgever

Leopold