- inloggen of account aanmaken -

Denk als een kunstenaar

 19,99

Ook jij kunt een kunstenaar zijn. Door gewoon even om te denken.

Categorie:

Beschrijving

Het boek ‘Denk als een kunstenaar’ maakt korte metten met het idee van de goddelijke inspiratie. Creativiteit is niet totaal ongrijpbaar maar een combinatie van eigenschappen die aan te leren zijn. Het gaat om negen eigenschappen die je bij veel kunstenaars terugziet. Will Compertz zette deze op een rijtje in het boek ‘Denk als een kunstenaar’. Dit is behalve leerzaam voor de degene die creatief wil leren denken ook een interessante insteek om naar de kunstgeschiedenis te kijken. Bij elke eigenschap worden een of meer kunstwerken besproken waarbij deze eigenschap van belang was.

Volgens de schrijver is een kunstenaar ondernemend, een omdenker (hij faalt niet, hij leert), nieuwsgierig, soms een dief, sceptisch, dapper, iemand met een eigen gezichtspunt en in staat om in grote gehelen en in kleine details te denken.

In het hoofdstuk ‘Een kunstenaar neemt de tijd om na te denken’ komt bijvoorbeeld Dadakunstenaar Duchamp voorbij. Hij stond erom bekend eindeloos lang na te denken. Maar ook alle andere acht eigenschappen had hij in zich. Het getuigt immers van lef om een urinoir op zijn kop te zetten en dan te zeggen dat het kunst is. Zijn eigen gezichtspunt liet hij expliciet in het kunstwerk Étant donnés zien. Het is een groot kunstwerk wat je maar door een klein gaatje kunt zien.

Duchamps was er heilig van overtuigd dat iedereen kunstenaar kan zijn. Dit boek zou een begin kunnen zijn van jouw kunstenaarschap.

Inspireer anderen:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Extra informatie

Gewicht 383 g
Afmetingen 21.6 × 14.1 × 27 cm
Aantal pagina's

240

ISBN

9789029090568

Auteur