Gratis lesbrief voor Wereld Filosofiedag

← Terug naar overzicht -

Op de derde donderdag van november wordt de Wereld Filosofiedag gevierd. UNESCO onderstreept de blijvende waarde van de filosofie voor de ontwikkeling van het menselijk denken, voor elke cultuur en voor elk individu. Dus deze donderdag is een extra goede dag om te gaan filosoferen. Daarom krijg je van mij voor deze dag de gratis lesbrief: ‘we gaan smurfen!’ 

Wat?!

Uh, smurfen? Ja want smurfen betekent in dit geval filosoferen en het onderwerp van de les is taal. De smurfen hebben veel minder woorden nodig dan mensen om te zeggen wat ze willen. Ze gebruiken gewoon het woord smurfen voor van alles en nog wat. Dit gegeven is het startpunt voor een les waarin je met kinderen nadenkt over woorden. Zo zet je ze niet alleen aan het denken, het stimuleert ook nog hun taalontwikkeling. Je vindt de lesbrief hier. Als je lid bent van filosofiejuf.nl dan kun je deze les ook altijd op de ledenpagina terugvinden.

Dus wees spontaan, lees de lesbrief vanavond even door en ga morgen filosoferen! Lukt dat niet? Geen probleem. Je kunt op elke andere dag ook filosoferen! Dit kun je trouwens ook heel goed thuis doen met je eigen kinderen.

  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    52
    Shares

Geplaatst op 14 november 2018 in Gespreksideeën, Inspiratieblogs

Op filosofiejuf.nl vind je tips, materialen en inspiratie om te gaan filosoferen met kinderen.


Lies: "wat een heerlijke site is dit om in rond te neuzen!"

Schrijf je in en ontvang het gratis startpakket en toegang tot de downloads:


Abonneer je op dit blog

* = verplicht veld

Schrijf hier je reactie op dit bericht.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *