Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek Op Reis

← Terug naar overzicht -

Na het grote succes van Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2018 komt Filosofie Magazine dit jaar weer met een doeboek voor kinderen. Vorig jaar schreef ik over het Doeboek een superenthousiaste recensie omdat ik het een superleuk boek vond. Dit jaar kan ik dat niet doen en dat komt omdat ík dit jaar het doeboek heb geschreven en dan is het toch een beetje raar om te roepen dat het een fantastisch boek is.

Wel kan ik zeggen dat ook dit jaar de vormgeving weer geweldig is. Het boek ziet er fris, eigentijds, verrassend en grappig uit. Net als vorig jaar staan er weer allerlei breinbrekers en doe-opdrachten in, word je aan het denken gezet en vind je allerlei leuke weetjes. Helemaal nieuw zijn de avonturen van alien Karatasi.

Alien op reis over onze wereld

Karatasi Hapa maakt een ontdekkingsreis door onze wereld. Ze komt van een andere planeet en daar is alles, maar dan ook alles totaal anders dan bij ons. Ze snapt niets van onze aarde.

Elsa reist met haar mee en laat haar allerlei landen, mensen, dieren, kunstwerken en bouwsels zien. Tijdens deze wereldreis komt Elsa ook het een en ander te weten over de geheimzinnige planeet van Karatasi. Dat leidt tot een ontdekking die de wereld van alle twee totaal op zijn kop zet!

Elk hoofdstuk begint met de ontdekkingen van Karatasi en haar verhaal is eigenlijk de kapstok voor de diverse thema’s die aan bod komen. Denk aan dromen, vrijheid, kunst, vakantie, identiteit, tijd, de ruimte en nog veel meer.

Tja, ook al heb ik het zelf geschreven, ik durf toch wel weer te zeggen dat het een heel leuk en gevarieerd boek is!

Om thuis te gebruiken en op vakantie natuurlijk. Maar ook voor in de klas want met de vragen uit het boek kun je ook in de klas met zijn allen nadenken. Ook kun je er kinderen die altijd snel klaar zijn met hun werk in laten werken. Werk je op een bso, leg daar dan ook een paar exemplaren neer zodat kinderen er mee bezig kunnen of pak het boek er af en toe bij als je met een groep kinderen aan tafel zit om zo met ze in gesprek te gaan.


Geplaatst op 26 juni 2019