Denkdobbelen: meer dan 28 denk- en taalspellen in één

Zonder taal kun je niet denken. De taalontwikkeling van kinderen is dus heel erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste wat er is. Taal moet daarom op zo veel mogelijk manieren aangeboden worden. Niet alleen per taalonderdeel in grammatica- en spellinglessen op school maar ook op manieren waardoor taal in zijn geheel voorbij komt. Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met taal met het spel Denkdobbelen. Het spel creëert een context en dat vergroot het taalinzicht. Het mooie is dat de kinderen niet door hebben dat ze aan het leren zijn.

Elke week een andere speelse taaloefening

Met het spel Denkdobbelen heb je in één klap meer dan 28 denk- en taalspellen die ook nog eens de creativiteit prikkelen. Dit kan thuis, maar ook in de klas. Zo kun je op school (met aftrek van de schoolvakanties) bijna elke week een andere activiteit doen met het spel Denkdobbelen.

Door te Denkdobbelen kunnen kinderen bijvoorbeeld oefenen met verschillende woordsoorten, samenstellingen, eindrijm, verhalen en gedichten schrijven maar ook groeit de woordenschat en ontwikkelen zij hun fonemisch bewustzijn.

Filosoferen met bijzondere filosofische vragen

Bovendien heb je met het spel veel gespreksstof om de mondelinge taalvaardigheid te stimuleren. Zo kun je met het spel op meerdere manieren filosoferen.

Je vindt de oefeningen en spellen die je kunt doen door te Denkdobbelen op de bijbehorende site.

Taal leer je door te spelen met taal!

Recensies:

Dit is eens een keer een echt ander spel.
Van vragen stellen word je slimmer!
Mogen spinnen in de speeltuin paardrijden?
Spellentip op www.klasvanjuflinda.nl

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •