Gratis lesbrief voor de maand van de filosofie: vier je fouten

← Terug naar overzicht -

Ik stuntel, dus ik ben is het thema van de Maand van de Filosofie 2019. Mooi thema, want ook al vindt de mens zichzelf nog zo slim, er wordt ook heel wat af gestunteld. Dat geldt voor volwassenen én voor kinderen. Maar als we met zijn allen zoveel stuntelen moeten we misschien op andere manieren naar onze fouten gaan kijken en misschien zelfs wel onze fouten gaan vieren. Je kunt hiermee een begin maken met de gratis filosofische praattips van Filosovaardig.nl.

Is het leuk om fouten te maken?

Zeker op school lijkt het belang van goed en fout enorm groot. Terwijl goed en fout niet eens altijd aan de orde of te definiëren is. We roepen allemaal dat fouten maken niet erg is en dat we ervan kunnen leren. Ook kan een fout een belangrijk keerpunt zijn in je ontwikkeling of in je leven zelfs. Soms is het een stap naar een belangrijk inzicht. Ondanks alle voordelen zijn we toch als de dood om fouten te maken. Hoog tijd dus om met kinderen in gesprek te gaan over fouten maken!

Je kunt hier het gespreksidee downloaden. 

De maand van de Filosofie heeft dit jaar ook een kinderboek uitgegeven: Mijn broer en ik. Ook hiermee kun je filosoferen.

Meer informatie over de maand van de filosofie.

 


Geplaatst op 25 maart 2019